Op 1 september 1923 werd Tokyo tijdens de lunchpauze getroffen door een grote aardbeving. De stad werd weggevaagd: 100.000 mensen vonden de dood en 40.000 raakten vermist. De verwoesting werd gevolgd door een razendsnelle wederopbouw van de metropool, die al snel de contouren van modern Tokyo aannam.
Nieuwe, moderne gebouwen werden neergezet, stalen bruggen vervingen de oude houten constructies, parken werden aangelegd door de hele stad. Vooral in deze beginperiode zinderde de stad van modernisering.
Prentenmakers, met name uit de Sosaku hanga-traditie, wijdden vele werken aan dit tijdperk en documenteerden zo de architectonische en sociale vernieuwing. De tentoonstelling 'Na de aardbeving' neemt de bezoeker mee door de belangrijkste wijken van Tokyo voor en na de aardbeving zoals weergegeven door kunstenaars als Onchi Koshiro, Oda Kazuma, Koizumi Kishio, Hiratsuka Un'ichi, Kawase Hasui en vele anderen. De Tweede Wereldoorlog zou kort daarna de stad opnieuw vernietigen waardoor deze prenten een unieke kijk op het Tokyo tussen 1910 en 1940 geven.
Deze tentoonstelling komt uit de collectie van Nihon no hanga, Japans Prentenkabinet te Amsterdam. Bij de tentoonstelling is ook een catalogus verschenen.