De Japanse cipres roept veel vragen op. Deze vele vragen zijn een aanleiding voor een verhaal van Rinny E. Kooi tijdens deze online lezing.
De cipres is de nationale boom van Japan en over deze boom is heel veel te vertellen. Heel vroeger had hij een grote verspreiding en overleefde alleen in Japan, waar? Hij is daar een icoon, waarom? Hebben wij in Nederland wel iconen? Hoe zit het met de invoer van bomen in Nederland en in Japan? Waarvoor gebruikte men deze cipres? Hoe ging men in Nederland en Japan om met deze boom? Antwoord op deze vragen krijgt u van de online lezing van Rinny Kooi.
De lezing zal opgenomen worden, dus bij technische problemen kunt
u de lezing op een later moment terugkijken. U kunt vragen stellen
viade chat, die de spreker na afloop van de lezing zal beantwoorden.
Wilt u deelnemen?
Meld u dan aan via onderstaande knop 'Aanmelden'.
Na
registratie ontvangt u een deelname link, waarmee u via de browser op
uw computer, tablet, laptop of smartphone de lezing kunt bekijken. U
hoeft hiervoor geen speciale programma's te downloaden of te
installeren. De deelname-link is een kwartier voor aanvang van de lezing
actief.
De Japanse cipres (Cryptomeria japonica) is door Philipp Franz von Siebold, (naamgever van Japanmuseum SieboldHuis) ingevoerd en onder andere in Hortus botanicus Leiden aangeplant. In Japan is de cipres de nationale boom en dat is geen wonder! Het is zowel vanuit biologisch als cultureel oogpunt een hele bijzondere boom. Dat wordt duidelijk gemaakt in het boek van Rinny E. Kooi en Davey Verhoeven.
De lezing is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld. U kunt doneren via onderstaande knop 'Doneer hier'.
Met een eenmalige donatie steunt u Japanmuseum SieboldHuis
Deze activiteit is in het kader van European City of Science 2022